szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hadházy Ákos feljelentést tesz a kispesti út- és járdafelújítások miatt: a politikus szerint a legtöbb esetben jóval több munkát számoltak el, illetve jóval nagyobb összeget számláztak ki, mint amiről a megrendelés szólt.

Hadházy Ákos adatkéréssel fordult a Kispesti Önkormányzathoz az út- és járdafelújítások ügyében, és mint mondta, a kapott dokumentumok elborzasztották. Szerinte ugyanis azok azt támasztják alá, hogy bizonyos vállalkozások alaposan túlszámláztak, az önkormányzat pedig szó nélkül fizetett.

Esetenként ez mindössze néhány millió forintot jelent, azonban szerinte rengeteg megbízásról van szó, amelyek összességében már jókora, több száz milliós összeget jelentenek – közölte Hadházy, konkrét példaként a kispesti Zalaegerszeg u., az Árpád u. és a Nagysándor József u. között a páros oldalon végzett járdafelújítást említve.

Azt írja, a felújítás a becslések alapján 120 négyzetméterre vonatkozott volna, de 211 négyzetméternyi munkát számláztak le. Vagyis a becsült 6 millió forintos bruttó ár 8 millió 734 ezer 294 forintra ugrott. Saját mérései szerint azonban a kijavított járda területe valójában csak 136 négyzetméter.

Mint mondta, ,,pár milliócska csak a huncutság", de rengeteg ilyen van. Ezért az út- és járdafelújítások miatt feljelentést tesz, és addig foglalkozik a kispesti ügyekkel, míg le nem mond a polgármester, Gajda Péter. „Ha tudott a lopásról, azért, ha nem tudott, azért” – mondja Hadházy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
T. R. Itthon

Hadházy: Ez nem demokrácia

Ebben a parlamentben olyan sok dolgunk már nincs – véli Hadházy Ákos, de szerinte nem kell mindenkinek kivonulnia az Országházból. Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes szerint ha a Momentum parlamenti párt lenne, kivonulnának.