szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakszervezeti vezető szerint eddig nem volt olyan év, hogy elmaradtak volna a tárgyalások a fizetésemelésről.

"Ilyen még nem volt: az év utolsó napjaiban sem került szóba a jövő évi béremelés a BKV-nál és több nagyvárosi közösségi közlekedési cégnél sem, holott a szakszervezet az elmúlt hónapokban többször is sürgette a tárgyalások megkezdését" – ismertette az Egységes Közlekedési Szakszervezet közleményét a Portfolio.

A portál idézi az EKSZ elnökét, aki szerint nem volt olyan év eddig, amelyet úgy zártak volna, mint a mostanit, vagyis érdemi bértárgyalások nélkül.

Naszályi Gábor azt közölte, hogy szakszervezet többször is felszólította a vezérigazgatót, Bolla Tibort, hogy álljon ki a dolgozókért, tegyen béremelési ajánlatot, hogy mielőbb le lehessen zárni az egyezkedést, és az emberek a jövő év elejétől már a megemelt bérüket kaphassák, de nem kapott választ a felvetésére.

"Vége az évnek, s a BKV dolgozóknak fogalmuk sincs, kapnak-e egyáltalán valamennyi emelést, ezért egyre nagyobb a zúgolódás

 – mondta az elnök, aki szerint hasonló a helyzet más olyan nagyvárosban is, ahol az önkormányzat élén változás volt.

Példaként említette Tatabányát, ahol úgy hírlik, a városi közlekedést mindössze két éve biztosító kft. élén személycsere várható, ott vélhetően ezért nem foglalkozik senki a dolgozók béremelésével, annak ellenére, hogy a kollektív szerződés szerint december 15-e volt a határidő az ajánlattételre.

„Ez a kft. jelenlegi vezetőjének lenne a kötelessége, érthetetlen, hogy mégsem teszi" – mondta az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!