szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A lányokat házassági ígérettel, fenyegetéssel vették rá a prostitúcióra.

Napi öt kuncsaftot is ki kellett szolgálniuk, ennivalón kívül pedig mást nem kaptak azok a lányok, akiket egy magyar bűnszervezet bocsátott áruba Németországban. Az öt elkövetőt több év után érte utol a rendőrség – írta a Zsaru magazin.

A férfiak 2014-ben vágtak bele az üzletbe, és semmitől sem riadtak vissza.

„A lányok jellemzően nehéz sorsú, rossz anyagi körülmények közül érkező fiatalok voltak” – mondta Opauszki András alezredes, a KR NNI felderítő főosztályának vezetője.

Kiválasztásuknál az is szempont volt, hogy ne beszéljenek idegen nyelvet, mert akkor később könnyebb lett volna segítséget kérniük. Az áldozatok többségének gyanús is volt, amire vállalkoznak,

többen mégis úgy ítélték meg közülük, hogy a mélyszegénységnél még ez is jobb.

Ha mégis tiltakoztak, akkor a férfiak megfenyegették őket. A velük szembeszálló lányt például bezárták, elvették az összes iratát és az elvárt minimum, azaz napi öt kuncsaft után járó minden jussát. Az elkövetői kör főként a németországi Nürnbergbe, illetve Augsburgba hordta dolgozni a nőket.

A lányokat és nőket a legkülönbözőféleképpen csalták tőrbe. Az egyik lánnyal például egy közösségi oldalon ismerkedett meg az egyik elkövető, ahol házassági ígéretet tett. Az öt főből álló csoport a lányokat egymás között cserélgette 1000 euróért (330 ezer forint), de az is előfordult, hogy 200 ezer forint volt az ár. A tarifa azon múlott, hogy mennyi lehetőséget láttak a női „termékben” – fogalmaztak a rendőrök, akik szerint a fiatal nők tényleg semmi mást nem jelentettek a banda tagjainak.

©

A verpeléti L. Ernő (30) például saját 21 éves unokatestvérét futtatta külföldön 2015-ben, bár az is igaz, hogy a lány beleegyezett az üzletbe. Lehet, hogy a rokoni kapcsolatra tekintettel, de legalább vele jól bántak. A férfi később egy másik lányt úgy tévesztett meg, hogy szerelmi kapcsolatot színlelt, majd a lakására csalta a sértettet. Aztán a lányt külföldre vitte prostituáltnak, később pedig pár százezer forintért eladta.

Bár a férfiak nem alkalmaztak fizikai erőszakot, de a nemet mondást nem tűrték. Megfenyegették, hogy megverik, de elhangzott olyan is, hogy megölik. A nőktől minden pénzüket elvették, csak enni kaptak, és orvoshoz sem mehettek.

A KR NNI munkatársai először a bűnszervezet három tagját, a 25 éves fóti N. Andrást, N. Lászlót (25), valamint N. Lászlónét március 26-án Fóton kapták el a TEK műveleti egységének segítségével. Mindhárman előzetes letartóztatásban várják tárgyalásukat. Két másik gyanúsítottat – B. Antalt és N. Csabát novemberben fogták el. Az ötödik gyanúsított, L. Ernő előzetes letartóztatását is kezdeményezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!