szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az édesanyja segítségére siető testvérét is meglőtte.

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, emberölés előkészülete, lőszerrel visszaélés, robbanóanyaggal visszaélés, valamint fegyveresen elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emeltek vádat egy Csongrád megyei faluban élő férfival szemben, közölte a főügyészség.

A férfi rossz viszonyban állt szüleivel, válásáért is őket tette felelőssé, elhatározta, hogy megöli őket, velük együtt felrobbantja magát.

2018. november 26-án ment a szüleihez vasrúddal, gázriasztópisztollyal, benzines flakonnal, késsel és lőszerekkel felfegyverkezve, és magával vitte a robbanóanyagot, amelyet töltényhüvelyekből, lőporból, nitroglicerinből és rongyokból állított össze.

Csak a férfi 77 éves édesanyja volt otthon, aki megpróbálta megakadályozni, hogy fia belépjen a házba, ő azonban bejutott, megkötözte édesanyját, de az asszony segélykiáltásait meghallotta a szomszéd, aki odasietett.

A vádlott ezért tervein változtatva megnyitotta a házban lévő gázpalackot, és a lőszereket, illetve a rongyba tekert robbanóanyagokat próbálta meggyújtani a magával hozott benzinnel és öngyújtóval. Ez azonban nem sikerült neki, mert a férfi helyszínre érkező testvére elzárta a palackot, és megpróbálta őt lefegyverezni. A vádlott rálőtt testvérére a gázpisztollyal, az udvaron azonban meg tudták fékezni.

Az ügyészség szerint férfi a cselekmény elkövetésekor olyan elmekóros állapotban volt, ami kizárta, hogy felismerje tette következményeit, ezért a vádlott felmentésére tett indítványt kényszergyógykezelésének elrendelése mellett. A csoportvezető ügyész elmondta, hogy a férfi előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!