szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megvádolt fideszes politikus ismét kérdésekre válaszolt. Simonka György elmondása szerint hisz a független magyar bíróságban, és hogy kiderül az igazság.

Azoknak a vádlottaknak a padján ülünk, ahol Nagy Imrét elítélték, és Nagy Imre nem kért kegyelmet. Mi sem kérünk kegyelmet, mi sem kérünk semminemű védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. Egyszerűen megelégszünk az igazsággal

– így válaszolt egy kérdésre a megvádolt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, akit az OrosCafé helyi hírportál olvasói faggattak a minap.

Korábban ugyanez a portál készített exkluzív interjút a politikussal, aki ellen 32 társával együtt indult eljárás bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. Az előkészítő ülést a napokban tartották a Fővárosi Törvényszéken.

A mostani anyag annyiban különbözik az előzőtől, hogy Simonkának a portál olvasói tettek fel kérdéseket, melyekre aztán a Fidesz képviselője válaszolt – na, persze nem mindegyikre. Akadt ugyanis olyan, amelyek Simonka György elmondása szerint “alpári hangnemet ütöttek meg”, illetve olyanok is, amelyekre adatvédelmi szempontból nem reagálhat.

Akadt azért így is megválaszolni való. Egy olvasó például arról érdeklődött, hogyan kerülhetett Simonka a gyanúsítottak közé, ha a képviselő azt állítja magáról, hogy ártatlan. A politikus erre úgy felelt:

Szerintem volt néhány ember, akikre ettől az ügytől függetlenül komoly büntetés várt volna. Ők kaphattak egy tippet, ha hazudnak rólam, akkor megmenekülhetnek a rájuk váró büntetéstől. Az eljáró hatóság ezeknek az embereknek – számomra érthetetlen módon – azonnal és vakon hitt.

Valaki arra volt kíváncsi, hogy a politikus miért most kezdett nyilatkozgatni, miért várt ezzel idáig. Simonka György szerint mindent, amit elmondhat, “azt először a bíróság előtt kell megtegyem, majd ezt követően tájékoztathatom a közvéleményt”.

Az elmúlt három évben nem nyilatkozhattam az üggyel kapcsolatban, miközben az elfogult ellenzéki média ízekre szedett, és a családomat, kollégáimat sem kímélték. Rettenetes volt, hogy nem védhetjük meg magunkat. Borzasztó volt megélni szeretteim és környezetem szenvedését

– tette hozzá a politikus.

Simonka azt is megjegyezte, hogy vannak bizonyítékaik és tanúik, ezek, illetve ők pedig "cáfolják a vádiratban szereplő állításokat". Állította: igazságügyi szakértői véleménnyel is rendelkeznek.

Az interjú vége felé egy olvasó arról tett fel kérdést, hogy a politikus élő műsorban is hajlandó lenne-e szerepelni, úgy, hogy például Galló Ferenc kérdezzen tőle. (Galló vezette 2014-ben a dél-békési politikus kampányát – a szerk.) Simonka erre úgy felelt:

Bocsánat, de van az a szint, ami alá nem vagyok hajlandó süllyedni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Simonka György: Elindultunk haza

A költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt fideszes szerint az ellene vallókat megfélemlítette a bíróság.

Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban