szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akadnak olyan kormánytagok, akik 2,6 millió forintot kaptak az év végén.

Összegyűjtötte a Blikk, milyen jutalmakat osztottak ki a minisztériumok az év végén. A legjobban a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárai jártak: Kovács Zoltán kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes

előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként, vagyis összesen 2,6 millió forintot kaptak.

A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős és Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Az Igazságügyi Minisztérium egyhavi miniszteri illetményt, azaz 1,94 millió forintot adott három államtitkárának, miniszteri elismerésként.

A Pénzügyminisztérium Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárt díjazta egyhavi miniszteri fizetésnyi extrával, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pedig 1,3 millió forint jutalmat adott neki.

Az Agrárminisztériumban 850 ezer forint motivációs elismerés és 300 ezer forint SZÉP-kártyára utalt pénz járt a vezetőknek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában az államtitkárok 650 ezer forintot kaptak, valamint 350 ezret a Széchenyi Pihenőkártyára. Ez az egyetlen tárca, ahol a miniszter, Kásler Miklós is kapott extra juttatást, nem csak az államtitkárai.

A nyilvántartás szerint a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem adott jutalmat az államtitkároknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A francia EU-elnökség megváltoztatná a 3 százalékos deficitszabályt

A francia EU-elnökség megváltoztatná a 3 százalékos deficitszabályt

28 millió forint fölé konfigurálható a csak 4 hengeres új Mercedes C-osztály

28 millió forint fölé konfigurálható a csak 4 hengeres új Mercedes C-osztály

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik