szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Míg a többek által Voldemort nagyúrnak hívott politikus be nem került, addig nem volt könyvtáros az intézményben.

Könyvtárosi állást kapott a kecskeméti börtönben Mengyi Roland, a Fidesz volt országgyűlési képviselője – írja a 24.hu. A cikk szerint a börtönben eddig nem létezett a könyvtárosi pozíció, Mengyi részlegében eddig egy 500-600 kötetből választhattak szabadon az elítéltek. A könyveket eddig egy szekrényben tartották, kölcsönző rendszer nem volt. Egy másik részlegben ennél jóval nagyobb, főként világirodalmi műveket tartalmazó könyvtár van, de ott se volt eddig, aki a gyűjteményt gondozta volna.

A lap szerint a rabok 260 forintos órabért kapnak a munkájukért, amivel 23-25 ezer forintot tudnak megkeresni havonta.

Mengyi Rolandot tavaly szeptemberben négy év letöltendőre ítélte a bíróság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. A Voldemortként elhíresült volt fideszes képviselő Kecskeméten, egy olyan börtönben van, ahol egyágyas, jól felszerelt szobák vannak.

A kecskeméti börtönbe leginkább a gazdasági bűncselekmények miatt elítélt vállalkozók, üzletemberek kerülnek, de az intézményt már más politikusok is megjárták.

büntetés-végrehajtás szerint a kecskeméti börtön „egy teljesen közepes állapotú büntetés-végrehajtási intézet”. Szerintük az "objektum" nem sorolható a legújabb és legmodernebb intézetek közé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Cáfolják, hogy Mengyi VIP-rab lenne

A Voldemortként is ismert volt fideszes képviselő már a büntetését tölti. Bár budapesti lakcíme van, mégis Kecskeméten zárták be.

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd

Akár 20 fok is lehet ma, ha felszáll a köd

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA

A Földtől 300 millió kilométerre hajtott végre újabb történelmi küldetést a NASA