szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Prukner Gábor szerint nem kell ekkora feneket keríteni a koronavírusnak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Bár több városban napokkal korábban lefújták a március 15-i rendezvényeket, a Somogy megyei Kaposmérőben nem rendeltek el ilyet, ott megtartják a megemlékezést – vette észre a kacsolódó Facebook-bejegyzést a 444.hu.

Kaposmérőn az egykor fideszes, most független Prukner Gábor a polgármester, aki a település Facebook-oldalán is megerősítette, hogy "az 1848-as megemlékezés az ellenkező híresztelés ellenére nem marad el". Prukner azt írta, hogy "remélem, nem egyedül leszek az ünnepségen. Természetesen magam is tájékozódom a koronavírus betegség terjedéséről és éppen emiatt, az ünnepség megrendezésével szeretnék tiltakozni, az aránytalan és észszerűtlen jogi korlátok bevezetése ellen".

A nyilvánosság helyzetéről az a véleménye, hogy

szeretnék tiltakozni a kommunikáció rendszer szintű tömegbefolyásolása, és az internetes népbutító felületek terjedése ellen. Szeretném, ha a kaposmérői emberek megmaradnának a valóság talaján és nem a valóság-show színvonalán élnék az életüket.”

A megemlékezésről szólva még leírta, hogy

sajnálattal veszem tudomásul, hogy iskolánk tanulóit központilag tiltják el az ünnepségeken való részvételtől megfeledkezve a közösségek önrendelkezési jogáról. Természetesen én nem tehetem, és nem teszem senkinek kötelezővé az ünnepségen való részvételt. De hiszem, hogy egy generációt sem foszthatunk meg a méltó megemlékezés lehetőségétől. Nemzeti érzelmű emberként hiszem, hogy a mai kor hősei azok lesznek, akik ezen az ünnepségen való részvételükkel kinyilvánítják, hogy a 48-as hősök ennél többet érdemelnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Meghalt Helen McCrory, a Harry Potterből is ismert színésznő

Meghalt Helen McCrory, a Harry Potterből is ismert színésznő

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál