szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Koronavírusos dolgozót találtak a UPC budapesti székházában, beutazási tilalmat rendelt el 30 napra Donald Trump a schengeni övezetből érkezők számára. Két hollywoodi színész is megfertőződött a koronavírussal. Itt minden fontos hírt megtalál a járványról.

Koronavírus-világjárvány
Már meghaladja az ötmilliót a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, és több mint háromszázezren vesztették életüket a betegség miatt, a járvány gazdasági hatásai pedig felbecsülhetetlenek. A járvány terjedése már több országban lassul, több helyen elkezdték enyhíteni a korlátozásokat, Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7
Sorrend megfordítása

Mai közvetítésünknek vége

 Köszönjük, hogy nálunk követték a koronavírus-járvány fejleményeit, csütörtöki közvetítésünknek ezzel vége.

Rómában bezárják a katolikus templomokat

Rómában csütörtökön elrendelték a katolikus templomok bezárását az új koronavírus-világjárvány miatt, az intézkedés feltehetően párját ritkítja a modern időkben.

Az olasz fővárosban több mint 900 egyházközségi és történelmi templom van.

Merkel: a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell a társas érintkezést

A lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány fékezéséhez - mondta Angela Merkel csütörtök este Berlinben, a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

A német kancellár hangsúlyozta, hogy az állami intézmények és a gazdaság legfontosabb területeinek működőképességét fenn kell tartani, de minden egyéb ügyben kerülni kell az emberek közötti érintkezést. Ezért az eddigi ezerfős határérték alatt is el kell halasztani az összejöveteleket minden lehetséges esetben.

 Merkel elmondta, hogy a koronavírus-járvány "ismeretlen kihívás", ezért a tudomány megállapításaira kell építeni a járványügyi intézkedéseket. Németország a "dinamikus járványkitörés" szakaszában van, vagyis a fertőzöttek száma "nagyon erőteljesen emelkedik".

Azonban sikerült egy igen korai szakaszban felismerni járványt, így a nem feltétlenül szükséges társas érintkezés mellőzésével lehet még küzdeni a helyzet további elmérgesedése ellen,  fejtette ki a német kancellár.

Fővárosi Törvényszéken korlátozzák az ügyfélfogadást és tárgyalások maradhatnak el

Több korlátozást is bevezetett a Fővárosi Törvényszék (FT) elnöke, Tatár-Kis Péter az FT illetékességi körébe tartozó bíróságokon a koronavírus terjedésének megakadályozása, a fertőzésveszély megelőzése, valamint a foglalkoztatottak egészségi állapotának megóvása érdekében.

További intézkedésig csak 8.30 és 9.30 között lesz ügyfélfogadás a törvényszék polgári, büntető és gazdasági kollégiumához tartozó szervezeti egységekben, így többek között a Cégbíróságnál, valamint a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket nyilvántartó csoportnál. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, illetve a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumban is csak 9 és 10 óra között fogadják az ügyfeleket a kezelőirodák.

A  törvényszék elnöke elrendelte a büntető és a civilisztikai ügyszakokban a nemzetközi érintettségű, többvádlottas, több tanút felvonultató ügyek márciusi és áprilisi tárgyalásainak "beállítását" a bírák egyéni mérlegelésétől függően. Ez azt jelenti, hogy a tárgyalások elmaradnak.

Az egyéb kitűzött ügyekben - szintén a bíró mérlegelése szerint - távmeghallgatás alkalmazását vagy a tárgyalás elhalasztását írta elő a törvényszék elnöke május-júniusra. A bíró mérlegelésétől és a technikai lehetőségektől függ az, hogy egy adott ügyben az eljáró bíró él-e a távmeghallgatás lehetőségével, vagy a tárgyalás elmarad, illetve távmeghallgatás nélkül tart tárgyalást, figyelemmel arra, hogy a távmeghallgatási végpontok száma korlátozott.

Franciaországban hétfőn minden iskola bezár, de az önkormányzati választásokat megtartják

Emmanuel Macron csütörtök este az országos televíziókban élőben közvetített beszédében azt kérte a 70 évesnél idősebbektől, hogy ha nem szükséges, mostantól ne hagyják el az otthonukat. Azt is bejelentette, hogy az önkormányzati választások vasárnapi első fordulóját ugyanakkor megtartják az egész országban.

Hétfőn újabb utasításig bezár a bölcsődéktől az egyetemekig a teljes francia oktatási rendszer.

Péntekig el kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a magyar hallgatóknak

Az egyetemeken március 12-13. között rektori szünetet rendelnek el, március 16-20. közé hozzák előre a tavaszi szünetet, és március 23. után távoktatás kezdődik meg. További részleteket ebben a cikkben talál.

Életbe lépett a járványkészültség késleltetési szakasza Nagy-Britanniában

A brit kormány életbe léptette csütörtökön az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedési terv következő szakaszát, amelynek hivatalosan meghatározott célja, hogy a járvány minél később és minél alacsonyabb szinten érje el csúcspontját.

Boris Johnson brit miniszterelnök közölte, hogy a kormány továbbra sem rendeli el az iskolák bezárását, illetve a nagy tömegeket vonzó rendezvények betiltását, megtiltja viszont az iskoláknak a külföldi osztálykirándulások szervezését.

A kanadai miniszterelnök óvintézkedésből házi karanténba vonult

Önként elkülöníti magát Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, mert felmerült a gyanú, hogy (feleségén keresztül) ő is elkapta a koronavírus okozta betegséget - írta a BBC.

Trudeau tesztje még nem érkezett meg, ám a politikus addig is karanténba vonul. A munkát ez idő alatt sem hagyja abba, találkozóit azonban lemondta.

A kanadai miniszterelnök felesége, Sophie Gregoire-Trudeau szerda este enyhébb tüneteket kezdett produkálni, habár egyelőre az ő esetében sem biztos, hogy a koronavírus miatt.

Elhalasztják a HVG Extra Pszichológia Szalont

A rendezvény júniusban lesz.

Elhalasztják a HVG Extra Pszichológia Szalont

A rendezvény júniusban lesz.

1 2 3 4 5 6 7

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Négy megyéből eltűnt a koronavírus

Négy megyéből eltűnt a koronavírus

2,7 millióan élnek a törlesztési moratóriummal

2,7 millióan élnek a törlesztési moratóriummal

Vércsepár rakott fészket egy pécsi fotós virágládájában - fotók

Vércsepár rakott fészket egy pécsi fotós virágládájában - fotók