szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kocsis István hétfőn bevonult a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe – tudta meg a Népszava Vadócz Attilától, az illetékes Kaposvári Törvényszék sajtószóvivőjétől. Ezzel végképp érthetővé válik, hogy az állami MVM Magyar Villamos Művek 2005 és 2008 közötti vezérigazgatója miért költözött a jogerős ítélet novemberi kihirdetése után a gyerekei nevén lévő leányfalui „palotából” egy 33 négyzetméteres kecskeméti panelgarzonba.

A közeli Wéber Ede utcában található ugyanis az ország egyik legkényelmesebbnek tartott, az argóban csak parkettásnak hívott büntetésvégrehajtási (bv)-intézete. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) korábbi tájékoztatása szerint a szabadságvesztést lehetőleg az elítélt lakcíméhez legközelebb eső intézetben hajtják végre. A Kúria tavaly év végén sikkasztás és hűtlen kezelés miatt ítélte jogerősen 5 év börtönre Kocsis Istvánt. Legkorábban büntetése kétharmada – vagyis 3 év 4 hónap után – szabadulhat.

A Népszava emlékeztet arra, hogy a tíz éves, fordulatos büntető eljárás során bebizonyosodott: az MVM Csoport 2005-2008 között alapvetően az akkori vezérigazgató kezdeményezésére és érdekében utalt több mint 15 milliárdot lenyomozhatatlan cégeknek. Extanácsadó-bűntársa, a három év letöltendő börtönre ítélt Szász András a szóvivői tájékoztatás szerint egyelőre nem vonult be. (Az állítólag betegeskedő, 70 éves Szász András az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerülhet.)

Szakértők nyílt titokként kezelik, hogy országunk letöltendő szabadságvesztésre ítélt nagypályás, fehérkesztyűs bűnözői a kecskeméti, II-es számú bv-intézetbe kerülnek. Itt, az egykori szovjet laktanya irodából átalakított celláiban, a kigyúrt nehézfiúktól tisztes távolban raboskodott az évtized elején az ex-MSZP-s Zuschlag János, most pedig állítólag itt könyvtároskodik a csalási kísérlet miatt tavaly szeptemberben négy év börtönre ítélt Mengyi Roland exfideszes képviselő is. A látogatót gondozott kert fogadja, a foglyokat egyágyas, jól felszerelt szobák várják, a többség napközben külső helyszínen dolgozik, a kantinban menüből választhatnak, szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, társasjátékokkal, biliárdozással, sportolással – akár teniszezéssel –, angoltanulással, kertészkedéssel vagy a könyvtárban tölthetik; nyáron napozhatnak, egy év után hétvégente hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig nyomkövetővel akár otthon tölthetik.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a 2021-es kakáló kutyás naptár

Megjelent a 2021-es kakáló kutyás naptár

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n

Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n