szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak kivételes esetben, haldoklóhoz mehetnek be a hozzátartozók.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Látogatási tilalmat rendeltek el a bentlakásos szociális intézményekben, idősotthonokban is – mondta el az Országgyűlésben Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette: az intézményekbe csak az ott dolgozók és a bent lakók léphetnek be. A veszélyhelyzet idején új lakókat sem vesznek fel.

Ennek bevezetésére azért volt szükség, hogy lehetőség szerint egyik szociális intézménybe se vigyék be a fertőzést. Az intézmények számára az országos tisztifőorvos több pontos ajánlást is kiadott.

Kivételt képez, ha valaki haldoklótól szeretne elbúcsúzni az utolsó órájában, de a hozzátartozók számára ebben az esetben különleges intézkedéseket vezetnek be, hogy ne terjeszthessék a vírust.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!