szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jövő héten már a felsőházi ülésteremben dolgozhatnak a képviselők. A parlament ülésrendjében egyelőre nincs változás.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az Országgyűlés Házbizottságának csütörtöki ülésén arról döntöttek, hogy jövő héttől a parlament felsőházi termében folytatják az ülésezést – írta az Index.

Hétfőn előbb a párbeszédes Szabó Tímea vetette fel a másik ülésterembe való költözés lehetőségét, mikor az ellenzéki képviselők Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti beszámolójára reagáltak, majd Tordai Bence kérdezett rá ugyanerre. Az ellenzékiek javaslata ekkor még érdemi reakció nélkül maradt.

A parlament jelenleg az alsóházi teremben ülésezik, a felsőházi termet turisták látogatják, illetve konferenciákat és fogadásokat tartanak ott. A parlament ülésrendjében egyelőre nincs változás, továbbra is "A", illetve "B" hetek váltakozását tervezik, de ezzel kapcsolatban frakcióközi egyeztetések kezdődhetnek majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joó Hajnalka, Tóth Richárd Itthon

Közérdek, hogy ne titkolja a kormány a koronavírus-fertőzések területi adatait

Sem adatvédelmi, sem egyéb szempontból nem áll meg a kormány és az országos tisztifőorvos érvelése, hogy Európa legtöbb országával ellentétben Magyarország miért nem teszi közzé területi bontásban is a koronavírus-fertőzöttek adatait. A járványügyi szakértő és jogászok szerint az erről szóló információknak nemhogy titkosnak nem szabadna lenni, hanem egyenesen közérdek, hogy megismerhetők legyenek.