szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy budapesti család egyik tagjánál hozott pozitív eredményt a laborvizsgálat. A napokban költöztek le egy balatonlellei apartmanházba.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy balatonlelleinek – számolt be az önkormányzat honlapján Kenéz István polgármester. A bejegyzés szerint a beteget megfigyelik, karanténba került.

A Sonline.hu azt írta, hogy az érintett család nemrég érkezett haza Ausztriából, és saját költségükön koronavírus-tesztet végeztettek magukon. Ennek az eredménye lett egyikőjüknél pozitív.

A lap szerint a vizsgálatot nem akkreditált laboratóriumban végezték, így a beteg hivatalosan nem számít koronavírussal fertőzöttnek. A polgármester azonban úgy nyilatkozott, hogy a betegről péntek délben kapta a tájékoztatást az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól.

Kenéz még annyit közölt, hogy egy budapesti lakhelyű családról van szó; a napokban költöztek le egy balatonlellei apartmanházba.

Az elmúlt napokban egyre többen indultak meg a Balaton-parti nyaralójuk felé a koronavírus terjedése miatt.

Nyarat idéző tömeg, kígyózó sorok - a Balatonhoz menekülnek a nyaralótulajdonosok

Szakácsok ételt főznek nekik, önkéntesek a gyerekeiket tanítják, lakástulajdonosok pedig ingyen szállást kínálnak számukra - még csak a járvány kezdetén vagyunk, de már most sokan összefogtak, hogy segítsék a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozókat. De pontosan mit tehet egy átlagember, ha tényleg tehermentesíteni akarja az ápolónők és az orvosok munkáját?

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!