szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A javaslat értelmében ötezres helyett tizenötezres fizetés után kellene beírni a PIN kódot. A jegybank a mielőbbi megvalósíthatóságért a vonatkozó jogszabályok módosítását kéri a kormánytól.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A fizikai kapcsolatok számának csökkentéséért az érintéses kártyás fizetések értékhatárának emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank. Mint közleményükben becsülik, a PIN kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezerre emelésével a vásárlások közel 90 százaléka anélkül zajlana, hogy a vásárlónak meg kelljen érintenie a terminált. 

A koronavírus terjedésének lassítása miatt már eddig is több intézkedés született az emberek közötti fizikai kapcsolat minimálisra csökkentése érdekében. Ezeket a lépéseket a pénzforgalom oldaláról hatékonyan támogathatják az elektronikus fizetési megoldások. Így a módosítás mielőbbi megvalósíthatósága érdekében az MNB kormányzati szabályozási módosítást is kezdeményez, a bankokat és a kártyatársaságokat pedig felszólítja az új értékhatárok mielőbbi alkalmazására. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!