szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezt Újbuda polgármestere, a DK-s László Imre jelentette.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Két háziorvos is koronavírusos lett Újbudán.

Jelentette szombat kora délután László Imre, a kerület DK-s polgármestere.

László a videóban arról beszél, hogy az egyik orvos megbetegedése súlyos következményekkel járhat, ugyanis a tízezer lakosú Őrmező háziorvos nélkül maradhat. A polgármester szerint ebben a körzetben korábban hárman dolgoztak, de egyikük 65 év feletti, tehát őt a korábbi kormányzati intézkedésekkel hátrébb vonták, közvetlenül nem érintkezik betegekkel, egyéb feladatokat lát el. (Például: telefonon konzultál a páciensekkel.)

A másik pedig transzplantációs műtéten esett át, veszélyeztetettnek számít. A harmadik orvos pedig most lett koronavírusos.

A másik újbudai koronavírusos Gazdagréten lát el szolgálatot. Jelenleg mindkét fertőzött házi karanténban van.

Néhány nappal ezelőtt megírtuk, hogy Újbuda rendelt 50 ezer szájmaszkot, de a 17 millió forintnyi adóra szívesen nemet mondana.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!