szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnapra 34-re emelkedett a koronavírus következtében elhunytak száma Magyarországon. Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint a fővárosban nagy a kockázata annak, hogy "berobbanjon" a járvány. Közben Európa több országából érkeztek hírek a járvány terjedésének mérséklődéséről.

Koronavírus-világjárvány
Már meghaladja az ötmilliót a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, és több mint háromszázezren vesztették életüket a betegség miatt, a járvány gazdasági hatásai pedig felbecsülhetetlenek. A járvány terjedése már több országban lassul, több helyen elkezdték enyhíteni a korlátozásokat, Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Percről percre tudósításunkat lezárjuk

Köszönjük, hogy velünk tartottak, hétfőn újabb percről percre tudósításban számolunk be a koronavírus-világjárvány fejleményeiről.

Az amerikai halálesetek fele New Yorkban történt

Az amerikai halálesetek csaknem fele New Yorkban történt - közölte Andrew Cuomo, New York állam kormányzója a vasárnap tartott sajtókonferenciáján.

A kormányzó ugyanakkor hozzátette: vasárnap először fordult elő, hogy kevesebb halálesetet jelentettek, és reményei szerint ez azt jelentheti, hogy a vírus terjedése lassulhat. Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - helyi idő szerint vasárnap délelőtt több mint 321 ezer diagnosztizált fertőzöttet és több mint 9100, a vírus okozta Covid-19 betegségben elhunytat tartottak számon.

Donald Trump amerikai elnök vasárnap katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Delaware államot és Észak-Dakotát, ami azt jelenti, hogy ezek a tagállamok is külön szövetségi anyagi segítséget kapnak a vírusellenes küzdelmükhöz. Az Egyesült Államokban eddig 42 tagállamot nyilvánított az elnök katasztrófa által sújtott vidéknek.

Vasárnapra erőteljesen megnőtt a vírusfertőzöttek száma New Jerseyben és Louisiana államban is. Louisianában több mint 12 ezer új fertőzöttet regisztráltak és 409 ember halt bele a vírus okozta kórba.

Missouriban és Alabamában is kijárási korlátozásokat rendeltek el a kormányzók. Jerome Adams altengernagy, az Egyesült Államok tisztifőorvosa a Fox televíziónak vasárnap nyilatkozva leszögezte: a következő hát drámai lesz, a megbetegedések és a halálesetek száma exponenciálisan fog növekedni. "Ez lesz a mi Pearl Harbourunk, a szeptember 11-énk, csak azzal a különbséggel, hogy a tragédia nem korlátozódik egyetlen helyszínre" - fogalmazott. (MTI)

Franciaországban is egyre kevesebb az áldozat

Franciaországban 24 óra alatt 357-tel emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban és 161-gyel az idősotthonokban meghalt áldozatainak száma, ami az elmúlt héten a legalacsonyabb napi szintű emelkedést jelenti - közölte vasárnap este a francia közegészségügyi igazgatóság. A közlemény szerint a járvány áldozatainak száma az előző napi 7560-ról 8078-ra emelkedett. Az idősotthonokban március 1. óta 2189-en, a kórházakban 5889-en vesztették életüket.

Az egészségügyi hatóságok szerint a járvány terjedésének legfőbb fokmérője az intenzív osztályokon kezelt betegek számának változása: szombat este óta 140 újabb fertőzött került intenzív osztályra, míg az előző nap 176-tal, 48 órával ezelőtt pedig 263-mal emelkedett a súlyos betegek száma, azaz a járvány terjedése fokozatosan csökkent. Jelenleg 6978 beteget ápolnak intenzív osztályokon.

II. Erzsébet: Szebb napok jönnek

Olyan beszédet láthattak a britek és a világ, amilyet eddig inkább háborús filmekből ismertünk. Az uralkodó a nemzet egységére szólított fel és köszönetet mondott azoknak, akik önzetlenül segítik a járvány elleni küzdelmet.

Ebben a cikkben elolvashatja, miről beszélt a királynő.

 

Fogyatékkal élőket segít Miskolcon a veszélyhelyzet idején a Szimbiózis Alapítvány

Maszkot visznek ki, recepteket váltanak ki a helyieknek, és ételt is szállítanak a veszélyhelyzet ideje alatt a Szimbiózis Alapítvány munkatársai - Borsod-Abaúj-Zemplénben egyedüliként. Részletek: >>>

Teljesen leállt a sportélet, de van kiút

Teljesen leállt a sportélet: nincs termék, nincs mit eladni, nem lehet jegybevételhez jutni - Szabados Gábor sportközgazdász nyilatkozott a járvány gazdasági hatásairól.

Befullad a távoktatás ott, ahol a hó végén eladják az okostelefont

A diákok még lógósabbá, a tanárok még leterheltebbé váltak, sok helyen képtelenség lesz végigvinni a tanévet - derül ki a hvg.hu körkérdéséből. Pláne úgy, hogy minden ötödik diák kimaradhat az online oktatásból - derül ki a hvg.hu körkérdéséből.

Ötvenezerre is büntethetik, ha maszk nélkül vásárol Siófokon

Kötelezővé tette a maszkviselést Siófok polgármestere a város üzleteiben és a nagyobb forgalmú, zárt helyein. Részletek: >>>

Közelítenek a csúcsponthoz Belgiumban, de ezzel még messze nincs vége

A belga járványügyi bizottság tagja arra figyelmezettet, hogy a járvány lassan eléri a csúcspontját az országban, azonban ez korántsem jelenti annak végét.

Óvatosnak kell maradnunk, hosszú és nehéz hetek várnak még ránk

- közölte a járváügyi hivatal. A halálesetek száma Belgiumban 1 447, a hétvégén 164 ember halt meg a járvány okozta betegségekben. Hollandiában összesen 1 766 halálesetnél tartanak, a hétvégén 156-al nőtt a koronavírus áldozatainak száma.

Ezeket az országokat még a koronavírus is messziről elkerüli

Hónapok leforgása alatt a világ szinte összes országában elterjedt és legkevesebb 1,2 millió embert fertőzött meg az új koronavírus. A BBC utána járt, maradt-e még olyan hely a Földön, ahová nem jutott el a kórokozó. Mint kiderült: van, és nem véletlenül.
1 2 3 4 5

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Letartóztatás járt a benzinkúton driftelő autósnak

Letartóztatás járt a benzinkúton driftelő autósnak

Kásler tanácsadója: Júliusra „az utolsó vírusnak is búcsút inthetünk”

Kásler tanácsadója: Júliusra „az utolsó vírusnak is búcsút inthetünk”

Itt az új Grumpy Cat: Kitzia

Itt az új Grumpy Cat: Kitzia