szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Blikk több magyar sportolóval is beszélt, de egyiküknek sincs ilyen papírja.

Állami segítséggel hagyhatta el az Egyesült Arab Emírségeket a napokban Dzsudzsák Balázs. Az al-Ain focistáját hét másik magyarral együtt hozták ki az országból. Erre azért került sor, mert máshogy nem tudtak volna hazajönni, a koronavírus-járvány miatt leállt a polgári légiforgalom.

Ekkor derült ki, hogy Dzsudzsák diplomata útlevéllel rendelkezik, amit a Külügyminisztérium azzal magyarázott, hogy Dzsudzsák a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya. A Blikk ugyanakkor arról ír, hogy a dokumentum "kiállításához lényegében csak az kell, hogy a külügy engedélyezze, az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen".

Azt nem tudni, hogy Dzsudzsáknál mi ez a küldetés.

A bulvárlap több világbajnok sportolót is megkérdezett, rendelkezik-e ilyen papírral, de akik válaszoltak, mind azt mondták, hogy nem. Az újság kereste a tárcát, hogy megkérdezze, hány sportolónknak van diplomata útlevele, de nem kaptak választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Először lehetett nyilvánosan látni a Toyota 1000 lóerős hiperautóját

Először lehetett nyilvánosan látni a Toyota 1000 lóerős hiperautóját

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség

A hét közepéig kitart a meleg nyárutó

A hét közepéig kitart a meleg nyárutó