szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Liget-projekt megmentéséért fogják figyelni a fővárosi online lakossági fórumot.

A Liget-projekt megmentéséért hirdet virtuális békemenetet Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

Kedden 16 órától "a főváros online lakossági fórumot tart az ügyben, javasoljuk, és kérjük, hogy minél többen kapcsolódjanak rá a lehetőségre annak érdekében, hogy közösen figyelhessük az ott elhangzottakat, s hogy minél szélesebb körben legyünk tájékozottak arról, hogy milyen eszközökkel próbálják „megfúrni” az Orbán kormány 7 éves munkájának eredményét, s elvenni mindnyájunk reményét nemzeti vagyonunk gyarapodásától – írja a CÖF a Facebook-oldalán.

A CÖF az oldalán azt írja, mivel a járványhelyzet miatt nincs lehetőség Békemenet megtartására, ezért azt kérik, hogy tekintsenek a holnapi online lakossági fórumra úgy, mint egy virtuális Békemenetre az eredeti Liget Projekt megmentése érdekében.

Korábban a fővárosi közgyűlés arról döntött, hogy a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) tervezett módosításának elfogadásáig változtatási tilalmat rendelnek el a Városligetre.

A Parlament viszont megszavazta a múlt héten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett salátatörvényt is, amely a többi között eltörölte a változtatási tilalmat a Városligetben.

A kormány ezzel felülírta a Fővárosi Közgyűlés vonatkozó rendeletét. Volt, aki úgy értelmezte, ez egyenes utat jelent a leállított Liget-projekt végigviteléhez, Karácsony Gergely főpolgármester azonban nem osztotta ezt a véleményt. A HVG360-nak adott interjúban pár hete arról beszélt, a törvény elfogadása után változtatási tilalmat nem tudnak majd elrendelni, de erre nincs is szükség, mert hamarosan elfogadják a Városliget új építési szabályzatát, ami után nem lehet új épületet építeni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter hvg360

Erővel próbálja Orbán letolni Karácsony torkán az egész Liget-projektet

Hiába szerette volna a főpolgármester leállítani a Városliget további beépítését, a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva törvényben akadályozta meg az ellenállást. Így a járvány alatt is nagy tempóban épül a Zene Háza, és a miniszterelnök célja pedig nem lehet más, mint az egész múzeumi negyed befejezése az eredeti tervek szerint.