szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tette mindezt kihangosított mikrofonba, a Groupama Arénában rendezett összbírói értekezleten.

Tatár-Kis Péter jelenlegi elnök pályázatát támogatta hétfőn a Fővárosi Törvényszék véleménynyilvánító összbírói értekezletén a bírák többsége. Az eseményt a járványügyi helyzet miatt a Groupama Arénában tartották meg, ahol sajtóinformációk szerint érdekes dolgok is elhangzottak.

Korábban az Index számolt be arról, hogy a Fővárosi Törvényszék újraválasztott elnöke levélben hálálkodott a január elsejével az Alkotmánybíróságra távozó Handó Tündének, a magyar igazságszolgáltatást irányító Országos Bírósági Hivatal (OBH) korábbi elnökének. Tatár-Kis viszont a Groupama Arénában mondott beszédében letagadta, hogy aláírta volna a tavaly év végi levelet.

A dokumentumot 24 bírósági vezető szignózta, őket ezért külön felrendelték Budapestre. A levelet később eltüntették a bíróság honlapjáról, de a más forrásból még mindig fellelhető dokumentumon Tatár-Kis Péter aláírása is szerepel.

Az Index cikke szerint Tatár-Kiss a következőket mondta kihangosított mikrofonba a Groupama Arénában:

Ezt a levelet Dr. Tatár-Kis Péter nem írta alá, sem a saját nevében, sem a Fővárosi Törvényszék bíráinak képviseletében. Tatár-Kis Péter ezen levél elkészülésének időpontjában egy európai uniós ülésen vett részt Stockholmban. Ezt a levelet nem látta, nem ismerte tartalmát.

A portál megjegyzi, hogy Tatár-Kis több mint fél éve nem kívánt bejelentést tenni azért, mert állítása szerint a nevét helyette valaki odahamisította az iratra.

Szintén az Index ír arról, hogy Tatár-Kis mikrofonba mondta azt is: ő nem indított fegyelmi eljárást egy bíró ellen azért, mert az az uniós bírósághoz fordult, a 24.hu viszont azt írja, hogy az üggyel kapcsolatos fegyelmit kezdeményező írásai megtalálhatóak a Magyar Bírói Egyesület honlapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foreign Policy – Az EU eladta a lelkét Orbánnak

Foreign Policy – Az EU eladta a lelkét Orbánnak

A Magyar Munkáspárt szerint Cornstein nyíltan beavatkozott Magyarország belügyeibe

A Magyar Munkáspárt szerint Cornstein nyíltan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt