szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista politikus magánvádas ügyben érintett.

Az Országgyűlés 6 igen, 145 nem szavazattal és kilenc tartózkodás mellett nem függesztette fel az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó mentelmi jogát. A Pesti Központi Kerületi Bíróság egy magánvádas ügyben, rágalmazás miatt kérte az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Korábban a KDNP-s Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke arról beszélt: nem javasolják a mentelmi jog felfüggesztését, ilyen ügyekben ez „a töretlen gyakorlat”.

Bangóné ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója tett feljelentést, mert szerinte a képviselő több januári sajtótájékoztatóján is a kórházat és annak dolgozóit „lejárató” kijelentéseket tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!