szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hasonló arányban vannak azok is, akik saját bevallásuk szerint gyakrabban mosnak kezet, mint a járvány előtt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Az Ipsos az 1000 felnőtt magyar állampolgár megkérdezésével készített országos mintájú reprezentatív kutatást, melynek eredményeit most publikálták. A felmérés főbb megállapításai a következők:

  • A magyar felnőttek számára az adatfelvétel idéjén, június végén a Covid-19 vírus már csak a hatodik számú „aggodalomra okot adó veszélyforrás”-nak számított.
  • Ugyanakkor a megkérdezett magyarok háromnegyede továbbra is visel arcmaszkot, és ugyanennyien vannak, akik elmondásuk szerint gyakrabban mosnak kezet, mint a járvány előtt.
  • Érdekes megállapítás az is, hogy mára csak a lakosság 35%-a kerüli a személyes találkozást másokkal. Ez azt is jelenti, hogy többeknél visszatért a kézfogás szokása, és többen is szállnak fel a tömegközlekedési eszközökre.
  • Az idősebb korosztály viszont továbbra is óvatos: a 60 év felettiek 87 százaléka hord maszkot, 78 százalékuk kerüli a kézfogást, 48 százalékuk pedig minden személyes érintkezést.
  • A kutatásból kiderült az is, hogy a munkavállalók negyede még mindig otthonról dolgozik. A szakmunkások 75%-a azonban változatlanul bejár a munkahelyére.
  • A vírus elleni vakcina gyors feltalásában a lakosság 72 százaléka bizakodik, ez kereken 10 százalékkal magasabb arány, mint április végén.
  • Az Ipsos szerint a magyarok továbbra is a tudósokat és az Egészségügyi Világszervezetet tekintik hiteles forrásnak, a kormányzati tájékoztatási szervek a középmezőnyben, a közösségi oldalak a bizalmi lista alján szerepelnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony Gergely a cicáját promózza

Karácsony Gergely a cicáját promózza

„Akasszátok fel őket!” - zavargások Bejrútban a robbanás miatt

„Akasszátok fel őket!” - zavargások Bejrútban a robbanás miatt

A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért

A Fidesz a „provokátorfigyelő” szellemi anyját indítja parlamenti mandátumért