szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Flóris István lett az OORI új főigazgatója, ő már a második vezető az intézmény élén, mióta Cserháti Pétert menesztette Kásler Miklós.

Flóris István az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek (OORI) új főigazgatója hétfőtől. Az OORI új vezetőjét hétfőn reggel nyolckor állománygyűlésen mutatják be a dolgozóknak – írja a Népszava.

Flóris traumatológus és a közelmúltig a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet igazgatójaként dolgozott.

Az OORI korábbi vezetőjét, Cserháti Pétert botrányos körülmények között menesztette Kásler Miklós húsvétkor, mert a miniszter úgy találta, hogy nem teljesítette az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) azt az előírását, amely szerint április 15-ig több mint 200 ágyat kellett volna biztosítania az új koronavírussal fertőzött páciensek számára.

A főigazgató menesztése óriási felháborodást váltott ki, az intézet dolgozói tüntettek, emellett nyílt levélben álltak ki mellette. Cserháti utódja a rehabilitációs intézet élén Kovács Gábor lett, de ő már a kinevezésekor jelezte, hogy csak a járványveszély lecsengéséig marad az intézmény élén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka a tüntetőknek: Ne merészkedjetek most az utcákra!

Lukasenka a tüntetőknek: Ne merészkedjetek most az utcákra!

Az EU-nak köszönhető, hogy egyelőre marad ingyenes strand a Balatonon

Az EU-nak köszönhető, hogy egyelőre marad ingyenes strand a Balatonon

A koronavírus mellett más vírusok is fertőznek a nyári időszakban

A koronavírus mellett más vírusok is fertőznek a nyári időszakban