szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Cserháti Péter megbizatását vasárnap szüntette meg az emberi erőforrások minisztere.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Ahogy megírtuk, vasárnap menesztették az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatóját, Cserháti Pétert, mert nem teljesítette az Emberi Erőforrások Minisztériumának azt az előírását, amely szerint április 15-ig több mint 200 ágyat kellett volna biztosítania az új koronavírussal fertőzött páciensek számára. Legalábbis április 10-ig még egyetlen ágy sem volt erre a célra az intézményben.

Az Index most azt írja az OORI egyik dolgozójának beszámolójára hivatkozva, hogy Cserhátit hétfőn délben búcsúztatta több száz munkatársa. A meg nem nevezett nyilatkozó szerint az esemény jó hangulatban zajlott, elénekeltek az Illés együttes Miért hagytuk, hogy így legyen? című dalának egy részletét és többször megtapsolták a távozó főigazgatót.

Cserháti közalkalmazottként továbbra is a Budakeszin található intézményben marad.

A lap a úgy tudja, hogy mostanra teljesült a minisztérium előírása: 233 ágyat szabadítottak fel a COVID-19 betegséggel küzdők számára úgy, hogy 60 rehabilicióra szoruló beteget az OORI főépületéből külső pavilonokba helyeztek át.

A lap forrása arról is beszélt, hogy Cserháti "a végsőkig védte a betegeket", hogy ne kelljen őket áthelyezni. "Nagy ellenállást fejtett ki" ennek érdekében.

Az Index emlékeztetett: az OORI-ból március második felében már minden olyan beteget elküldtek, akinek halasztható volt a műtétje, de leállították a nélkülözhető ambuláns, nappali kórházi ellátást és a csoportos kezeléseket is.

Azt is megjegyezte a lap, hogy Cserháti Péter korábban a budapesti kórházi rendszer teljes átalakítását célzó Egészséges Budapestért Program miniszteri biztosa volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"Szürreális volt, ahogy közölték: kedden hozza haza a mentő apámat"

Olvasónkat, T.-t nagypéntek délután hívták a Jahn Ferenc kórházból, hogy kedden viszi haza a mentő a magatehetetlen édesapját. Azt mondja, szürreális volt a beszélgetés, esélye sem volt ellenkezni. Elképzelése sincs, hogy demens édesanyja mellett hogyan ápolja majd otthon édesapját is, az ünnepek alatt bármilyen előkészület megoldhatatlan volt. A kórház főigazgatója szerint csak azokat küldik haza, akik nem igényelnek folyamatos orvosi felügyeletet.

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

Mandalorian témájú kontrollert készítettek az Xbox gépekhez

Mandalorian témájú kontrollert készítettek az Xbox gépekhez

Azonnali szigorításokat követel a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara

Azonnali szigorításokat követel a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara