szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A most 70 éves férfi cigarettával és alkohollal is kínált több 10 éven aluli gyereket.

A Gyulai Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat emelt egy most 70 éves kötegyáni férfi ellen, aki korábban rendőrként dolgozott – értesült a Narancs.hu.

Korábban a Beol.hu írta meg, hogy a férfi, miután állítólag becsalta az udvarára, a házában fajtalankodott egy 8 éves fiúval a román határ mellett található Békés megyei községben. A lap szerint később a fiú testvérénél is próbálkozott.

Az idős férfi állítólag rajtuk kívül is sok gyereket édesgetett a kertjébe, pénzt ígért, ha az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel, sörrel és borral kínálta a 10 év alatti gyerekeket.

Nem sokkal később kirendelt pszichológusok és pszichiáterek megállapították, igaz, amit a nyolcéves kisfiú állított, azaz fajtalankodott vele a férfi.

A Gyulai Járási Ügyészség 2019 szeptemberében kezdeményezte az akkor 69 éves kötegyáni férfi, B. M. előzetes letartóztatását „12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette, valamint 4 rendbeli züllött életmód folytatására rábírásával elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt”, a bíróság pedig helyt adott a kezdeményezésnek.

A történtek után közel egy évvel a Narancs.hu a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődött az ügy fejleményeiről, és megtudta, hogy a rendőrség nemrégiben befejezte a nyomozást, és május 27-én vádemelési javaslattal továbbította az iratokat a Gyulai Járási Ügyészégre, amely június 12-én emelt vádat a Gyulai Járásbíróságon.

Sem a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, sem a Békés Megyei Ügyészség nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a vádlott férfi korábban rendőrként dolgozott volna, az információt viszont több egymástól független kötegyáni forrás is megerősítette a Narancs.hu-nak.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Hamarosan bejelentjük a döntéseket" - nagy változást hozhat a Barcelonánál a Bayern elleni történelmi vereség

"Hamarosan bejelentjük a döntéseket" - nagy változást hozhat a Barcelonánál a Bayern elleni történelmi vereség

Összeesett és meghalt egy 27 éves férfi egy szombathelyi bárban

Összeesett és meghalt egy 27 éves férfi egy szombathelyi bárban

Meghalt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

Meghalt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője