szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtés miatt. A képviselő nem ért egyet a döntéssel.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a csütörtököm kapta kézhez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság (NAIH) határozatát, ahol Péterfalvi Attila NAIH-elnök jogsértőnek minősítette a 2018-19-ben az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtés során kapott kapcsolattartási adatok kezelését.

A NAIH vezetője felszólította a képviselőt, hogy törölje ezeket az adatokat, illetve egymillió forint adatvédelmi bírságot szabott ki.

Hadházy nem ért egyet a döntéssel, az ellen jogorvoslattal fog élni. A képviselőnek meggyőződése, hogy a NAIH eljárása, illetve a határozat időzítése politikailag motivált.

A cél Hadházy szerint az, hogy az ellenzék kezében ne legyen hatékony kommunikációs eszköz, illetve az, hogy „a kormánypropaganda azt harsoghassa, hogy a képviselő törvényt sértett”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lassan tér vissza az élet a budapesti plázákba

Lassan tér vissza az élet a budapesti plázákba

300 ezer forintra büntettek Győrben egy gyorshajtó motorost

300 ezer forintra büntettek Győrben egy gyorshajtó motorost

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia