szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az állampusztai börtön lovardájából lépett meg egy rab a múlt szombaton. Azóta elkapták, és már el is ítélték.

A Kalocsai Járási Ügyészség pénteken gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy rabot, aki a múlt hét szombaton megszökött Állampusztáról.

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi februárban kezdte letölteni a börtönbüntetését az állampusztai börtönben, ahol egy lovászatban dolgozott. Szombat éjjel azonban levágta a lábáról a nyomkövetőt, megszökött és hazaindult Szegedre.

A rab hétfő délelőtt egy környékbeli szálláshelyre ment, ahol vendégként jelentkezett be. A regisztrációs nyomtatványt álnéven töltötte ki, és hamis személyi adatokat adott meg.

A férfit szerdán fogták el a rendőrök a szállóban, majd visszaszállították az állampusztai börtönbe.

Az ügyészség a bűncselekményeket beismerő férfit fogolyszökés és hamis magánokirat felhasználása miatt pénteken bíróság elé állította. A Kalocsai Járásbíróság a férfit 1 év 10 hónap év végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fahidi Gergely hvg360

20 éve történt a rendszerváltás utáni leghíresebb hazai fogolyszökés

A „Whiskys”, a többtucatnyi fegyveres bankrablást beismerő Ambrus Attila ugyanolyan, szinte pimasz ügyességgel szökött meg a rendőrségi fogdából, mint ahogy még aktív bűnözőként éveken át orruknál fogva vezette üldözőit. A HVG akkori számának (1999/28.) lapzártájakor ismeretlen helyen tartózkodó gyanúsítottról a hetilap azt írta, hogy statisztikailag sem esélytelen: több, korábban megszökött fogoly nyomát évek óta bottal üti a rendőrség. Alább a teljes korabeli HVG-cikket olvashatja.

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

Meseszerűnek tűnik a salgói vár az MTI fotósának képein

Meseszerűnek tűnik a salgói vár az MTI fotósának képein

Látott már őzeket üzekedni? Most megnézheti

Látott már őzeket üzekedni? Most megnézheti