szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fiatalkorú férfiakat különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

A vádirat szerint a fiatalok két évvel ezelőtt, 2018 augusztusában követték el a bűncselekményt. Az egyikük akkor töltötte be a 16. életévét, a társai 12 évesek voltak.

A vádlottak és a sértett együtt italoztak, majd vita támadt közöttük, és a fiatalok botokkal verni kezdték a csordást, aki az ütésektől a földre esett, majd a hátára fordult. Akkor az egyik vádlott nagy erővel, legalább 5-6 alkalommal megtaposta a mellkasát. Azután a legidősebb vádlott a még életben lévő, de vérző és nyöszörgő sértett zsebéből kivette a pénztárcáját, benne 650 forint készpénzzel, amit átadott társának.

A fiatalok ezután visszamentek a férfi lakókocsijához, amelyből mintegy háromezer forint értékben különféle élelmiszereket tulajdonítottak el, majd az esti órákban a pénzből bort vettek és egy rokonuknál hajnalig mulatoztak.

A csordás a helyszínen meghalt.

Az ügyészség a tizenhatodik életévét betöltött vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását, míg a tizenkettedik életévüket betöltött vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Luxusbútorokon kaszált óriásit Warren Buffet

Luxusbútorokon kaszált óriásit Warren Buffet

Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Fehérorosz elnökválasztás: kiszorították a tüntetőket Minszk belvárosából

Fehérorosz elnökválasztás: brutális fölénnyel nyert Lukasenka az előzetes eredmények szerint

Fehérorosz elnökválasztás: brutális fölénnyel nyert Lukasenka az előzetes eredmények szerint