szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány az elmúlt napon nem követelt halálos áldozatot.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Tizenegy koronavírus-fertőzöttet regisztráltak szombaton a 2881 elvégzett laborvizsgálat során, így összesen már 4435 embernél mutatták ki a fertőzést a járvány kezdete óta Magyarországon – derül ki a kormányzati tájékoztató oldalon közölt hivatalos adatokból.

Az elmúlt napon nem követelt újabb halálos áldozatot a fertőzés, így az elhunytak száma változatlanul 596.

Jelenleg 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen. Mindkét adat eggyel magasabb az előző napinál.

Az aktív fertőzöttek száma 510, azaz hattal több, mint pénteken.

Az aktív fertőzöttek 34, az elhunytak 60, a gyógyultaknak pedig 45 százaléka budapesti.

Gyógyultnak eddig összesen 3329 embert minősítettek.

Hatósági házi karanténba az utóbbi huszonnégy órában 371 ember került.

Az oldalon figyelmeztettek, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Hangsúlyozták, hogy a sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Az operatív törzs a karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Hozzátették azt is, hogy az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség

Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség

Történelemhamisítóra sikerült a Trianon-árok, figyelmeztet egy történész

Történelemhamisítóra sikerült a Trianon-árok, figyelmeztet egy történész

Leszaggatták a szivárványos zászlót a ferencvárosi városházáról

Leszaggatták a szivárványos zászlót a ferencvárosi városházáról