szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kicsivel több mint egy éve működik az intézet, de már most többletforrást kaptak, elsősorban a most használt helyiségeik átalakítására.

A hvg.hu oldalán többször írtunk már a Magyarságkutató Intézetről. A 101 munkatársat foglalkoztató szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amelyekre eddig nem volt lehetőség.

 

Új magyar eredetmese készül százmilliókból

A százfős monstre állami intézmény a szittyahívők kedvében járva a keleti külkapcsolatokat is egyengetheti.

A csütörtökön este megjelent Magyar Közlöny egyik kormányhatározatából pedig kiderül, hogy a kabinet 700 milliós többletforrást tett félre a Magyarságkutató Intézetnek.

Ebből a kicsivel több mint 700 millióból 490 milliót arra kapnak, hogy átalakítsák és felújítsák az eddig használt helyiségeiket, 216,2 millió pedig a működéséhez szükséges többletforrás.

A határozatban arról is döntöttek, hogy a jövő évi költségvetésből a Magyarságkutató Intézet 1,2 milliárd forintot kapjon. Igaz, 2022-től 216,2 millió áll majd az intézet rendelkezésére.

(Magyar Közlöny)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zivatarokkal és lehűléssel indul a hét, de aztán visszatér a kánikula

Zivatarokkal és lehűléssel indul a hét, de aztán visszatér a kánikula

Ukrajna olimpiát rendezne

Ukrajna olimpiát rendezne

Koronavírusos lett az indiai belügyminiszter

Koronavírusos lett az indiai belügyminiszter