szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy férfi a keresőképtelenségét igazoltatta egy háziorvossal, illetve olyan gyógyszereket íratott fel vele, amelyekre nem is volt szüksége.

Egy Nyíregyháza közelében lévő településen dolgozó háziorvostól tavaly júniusban az egyik helyi lakos azt kérte, hogy két hétre visszamenőleg igazolja le keresőképtelenségét. Az orvos ezt 13 ezer forint kenőpénzért vállalta, ahogyan azt is, hogy a férfi jelen nem lévő két gyereke részére írjon fel gyógyszereket.

Az ügyészség szerint a páciens mindezt csak azért provokálta ki, hogy lebuktassa a szerinte korrupt háziorvost, és a valótlan igazolást igazából nem használta fel táppénz igénylésére és a recepteket sem váltotta ki.

Az ügyészség a beismerő vallomást tett háziorvost vesztegetés elfogadásával vádolja, a bűncselekményért a törvény szerint 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. De ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás tartását, az ügyészség szerint 1 év 5 hónap börtönbüntetésre kell ítélni, valamint el kell tiltani az orvosi foglalkozás és a közügyek gyakorlásától is. Ezen felül a 13 ezer forint vesztegetési pénzre vagyonelkobzást kell elrendelni.

Az orvost felültető férfivel szemben a rendőrség az eljárást megszüntette, mert nem követett el bűncselekményt.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Az orvoskamara szerint le kellene állítani a halasztható műtéteket a járványkórházakban, mielőtt még nagyobb baj lesz

Az orvoskamara szerint le kellene állítani a halasztható műtéteket a járványkórházakban, mielőtt még nagyobb baj lesz

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták