szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint sok rászoruló település csak akkor kaphat támogatást, ha a vezetés együttműködik a Fidesszel.

Az ellenzéki előválasztás mozgósít és segít kiszűrni az "álellenzéki" jelölteket – érvelt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az előválasztásnak azért is van nagy jelentősége –  folytatta  –, mert anélkül szerinte Budapesten sem lett volna fordulat tavaly. Hozzátette: van sok olyan körzet, ahol egy civil jelölt lenne a legalkalmasabb – egy előválsztás nekik is esélyt adna.

Ha a kormánypártoknak az összes voks 48 százalékával kétharmada lehetett 2018-ban, akkor 52 százalékkal az ellenzéknek is lehet kétharmada 2022-ben

– ismételte el Márki-Zay egy korábbi kijelentését is a beszélgetés során. 

A polgármester szerint a Fidesz "megkörnyékezett ellenzéki polgármestereket", akik közül sokak együttműködését sikerült is kizsarolniuk. Szerinte van, ahol ez árulásssal ér fel, és van, ahol viszont létfontosságú, hogy az adott település elnyerje azt a támogatást, amit csak akkor adnak oda, ha a vezetés a Fideszt támogatja.

Márki-Zay hozzátette: tudja, hogy amelyik önkormányzat rosszabb anyagi helyzetben van, ott szűkebb a polgármester mozgástere is. Nem véletlen szerinte, hogy inkább azokon a településeken van ellenzéki polgármester, ahol több az adóbevétel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Hat ellenzéki párt elnöke megállapodott arról, a 2022-es országgyűlési választáson minden körzetben egy jelöltet állítanak a fideszessel szemben. Megállapodtak arról is, az október 11-i időközi választáson egy jobbikos jelölt mögé állnak be.

Müller Cecília: 4-5 hét múlva emelkedhet a halálozások száma

Müller Cecília: 4-5 hét múlva emelkedhet a halálozások száma

Egy 54 éves férfi heteken át megevett napi 1,5 zacskó medvecukrot – belehalt

Egy 54 éves férfi heteken át megevett napi 1,5 zacskó medvecukrot – belehalt

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei