szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pilisszentiván mellett egy erdőben találták meg a rendőrök a Marina parti gyilkosság áldozatait. A férfit és a nőt lelőtték, majd feldarabolták.

Rendőrkézen van a négy éve történt XIII. kerületi kettős gyilkosság második gyanúsítottja is, a társát egy másik bűncselekmény miatt már korábban elkapták – írja a police.hu.

Még 2018 januárjában egy XIII. kerületi lakópark egyik földszinti lakásában emberi eredetű vérszennyeződéseket találtak. Az ebből felállított genetikai profillal sikerült azonosítani egy 43 éves szlovák állampolgárt. A férfinak – aki hamis okmányokkal bérelte a lakást – Szlovákiában kellett volna börtönben ülnie, 8 évet kapott erőszakos bűncselekmények miatt, de Magyarországon bujkált. Miután ez kiderült, a magyar és a szlovák rendőrség együtt kezdett el nyomozni az ügyben.

A komárnói rendőrök derítették ki, hogy a 43 éves lehetséges áldozat 29 éves barátnője is eltűnt, de ő még 2016-ban. A családjának a biológiai mintáival hasonlóságot mutattak az angyalföldi minták, így azt feltételezték, ő a másik áldozat.

A rendőrök 2018 nyarán Pilisszentiván mellett egy erdős területen tetemkereső kutyákkal és talajradar segítségével egy méter mélyen elásva megtalálták a sértettek holttesteit.

Az orvosszakértők szerint lelőtték őket, majd testüket feldarabolták és mészbe ágyazva elásták.

A nyomozók kihallgatták a más bűncselekmény miatt letartóztatásban lévő 41 éves H. Zsoltot, aki arról beszélt, hogy 2015-ben ismerkedett meg a szlovákiai magyar K. Norberttel, akivel három erőszakos bűncselekményt követtek el Szlovákiában. A férfi azt is elmondta a rendőröknek, hogy 2016 februárjában a Marina parti lakásban K. Norbert ölte meg a párt, ő csak a holttestek darabolásában és elásásában vett részt.

Végül a rendőrök idén július 24-én fogták el K. Norbertet Esztergomban.

H. Zsolt 41 éves magyar és K. Norbert 42 éves szlovák állampolgár ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kapásból börtön járhat majd nagy mennyiségű szemét illegális lerakásáért

Kapásból börtön járhat majd nagy mennyiségű szemét illegális lerakásáért

A Google előtt is volt ám élet: 30 éves minden internetes kereső őse, az Archie

A Google előtt is volt ám élet: 30 éves minden internetes kereső őse, az Archie

Először csak beteg kutyáikkal akartak kirándulni, de aztán üzlet lett belőle

Először csak beteg kutyáikkal akartak kirándulni, de aztán üzlet lett belőle