szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A párt nem támogatja Csorbai Ferencet, de nem is indít rá saját jelöltet.

A Momentum nem támogatja Mohács jelenlegi vezetőjét, Csorbai Ferencet az időközi önkormányzati választáson. A párt a Facebookon jelentette be a döntését. Azt írják, a Momentum Mozgalom mohácsi szervezete az elmúlt hónapokban több alkalommal tárgyalt Csorbaival az őszi választásokon való együttműködés lehetőségéről.

Ebben az időszakban azonban olyan tapasztalatok érték a helyi szervezet tagjait a jelenlegi polgármester és egyes bizalmi embereinek részéről, valamint olyan feltételeket támasztottak az esetleges választási együttműködés kapcsán, amelynek következtében a Momentum mohácsi tagsága nem tudja támogatni Csorbai Ferencet az időközi választáson.

A Momentum emlékeztetett az őszi választásra is, ahol Csorbait ellenjelölt nélkül választották meg, miután a fideszes jelölt, az 1998 óta regnáló fideszes Szekó József váratlanul elhunyt. A Momentum Mozgalom demokratikus választásokkal szemben támasztott elvárásainak nem felelt meg az ellenjelölt nélküli polgármester-választás – írják.

Ellenjelöltet viszont nem állít a párt. Ezt azzal indokolják, hogy elkötelezettek abban, hogy

a Fidesz gőgös, kiskirálykodástól és urambátyámkodástól terhelt mohácsi vezetésének véget vessen.

Csorbai tavaly még az MSZP színeiben indult a választásokon, idén már egy új szervezet, a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) egyesület jelöltje lesz.

A fideszes többségű képviselő-testület július elején oszlatta fel magát, az időközi választást pedig szeptember 27-re írták ki, ahol a Fidesz az eddigi alpolgármestert, Pávkovics Gábort indítja, de képviselőjelöltként megméreti magát a kormánypárt színeiben az egykori polgármester lánya, Szekó Zsófia is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált tőle az alcsútdobozi golfklub

Megérkezett Mészáros Lőrinc, és nyereségessé is vált tőle az alcsútdobozi golfklub

A 94 éves David Attenborough regisztrált az Instagramra, hogy ott is figyelmeztessen: baj van

A 94 éves David Attenborough regisztrált az Instagramra, hogy ott is figyelmeztessen: baj van

Kiképezték az oroszok, mégis felmentették Kovács Bélát a kémvádak alól

Kiképezték az oroszok, mégis felmentették Kovács Bélát a kémvádak alól