szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A helyi választási bizottság döntött az időközi választás időpontjáról. A Fidesz polgármester jelöltje az eddigi alpolgármester lehet, míg képviselőnek jelöltetheti magát Szekó József lánya is.

Szeptember 27-re tűzte ki a mohácsi időközi önkormányzati választás időpontját a helyi választási bizottság, a választók polgármestert és önkormányzati képviselőket is választhatnak – mondta a város jegyzője, Kovács Mirella az MTI-nek.

A bizottság szerdán egyhangúlag döntött az időpontról, a határozat három nap múlva emelkedik jogerőre, amennyiben nem nyújtanak be ellene fellebbezést.

Az időközi választásra azért van szükség, mert egyhangú döntéssel feloszlatta magát a hétfői ülésén a mohácsi képviselő-testület.

Az MSZP-s Csorbai Ferenc – ahogy arról beszámoltunk – azért lett Mohács polgármestere, mert a várost 1998 óta vezető Szekó József a választások előtt meghalt, más jelölt pedig nem volt versenyben. Hiába kérte a 47 éves vállalkozót (aki Puch Lászlónak, az MSZP pénztárnokának veje) kegyeleti okokra és a demokratikus versenyre hivatkozva visszalépésre nemcsak a Fidesz, hanem még az őt támogató DK–Jobbik–Momentum ellenzéki szövetség is, a szocialista politikus hajthatatlan volt.

A Mohácsi Újság szerint Pávkovics Gábor, Mohács alpolgármestere a hétfői ülésen ismét felszólította Csorbait, hogy mondjon le, mert ezzel szerinte elkerülhető lenne, hogy az időközi választáson képviselőket is választani kelljen, ne csak polgármestert. Csorbai Ferenc azonban nem távozott önként.

A feloszlatásról szóló indítványra a jelenlévő tizenegy képviselő igennel voksolt, és maga Csorbai Ferenc is támogatta.

Pávkovics hétfőn közölte: vállalja a megmérettetést, és a Fidesz képviseletében elindul az időközi választáson polgármester-jelöltként, ezt azonban a párt városi csoportjának, illetve az országos elnökségnek is jóvá kell hagynia. A Mohácsi Újság szerint az egykori polgármester, Szekó József lánya, Szekó Zsófia is indul a választáson a Fidesz színeiben képviselő-jelöltként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joó Hajnalka Itthon

Ellenfél nélkül lett Mohács polgármestere, most már ő is új választást szeretne

Az MSZP-s Csorbai Ferencet már megválasztása előtt arra kérte mindenki, lépjen vissza, és fair versenyben dőljön el, hogy ki legyen Mohács vezetője. A politikus eddig ellenállt, de most már ő is „tiszta képet” szeretne. Nem kapkodja el viszont a képviselő-testületi ülés összehívását, amelyen az önfeloszlatásról dönthetnének.

22 millió forintért lehet Forma–1-es pályán nyaralni

22 millió forintért lehet Forma–1-es pályán nyaralni

Különválik a Hyundai és az Ioniq

Különválik a Hyundai és az Ioniq

Felforgathatja a divatipart az ausztrál tudósok felfedezése

Felforgathatja a divatipart az ausztrál tudósok felfedezése