szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csorbai Ferenc lényegében azért lett városvezető, mert a korábbi polgármester nem sokkal a választások előtt meghalt.

Egyhangú döntéssel feloszlatta magát hétfői ülésén a mohácsi képviselő-testület. A Fidesz által kezdeményezett indítványról név szerinti szavazással döntöttek – írta a Mohácsi Újság nevű helyi lap.

Az MSZP-s Csorbai Ferenc – ahogy arról beszámoltunk – azért lett Mohács polgármestere, mert a várost 1998 óta vezető Szekó József a választások előtt meghalt, más jelölt pedig nem volt versenyben. Hiába kérte a 47 éves vállalkozót (aki mellesleg Puch László, az MSZP pénztárnokának veje) kegyeleti okokra és a demokratikus versenyre hivatkozva visszalépésre nemcsak a Fidesz, hanem még az őt támogató DK–Jobbik–Momentum ellenzéki szövetség is, a szocialista politikus hajthatatlan volt.

A Mohácsi Újság szerint Pávkovics Gábor, Mohács alpolgármestere a hétfői ülésen ismét felszólította Csorbait, hogy mondjon le, mert ezzel szerinte elkerülhető lenne, hogy az időközi választáson képviselőket is választani kelljen, ne csak polgármestert.

Csorbai Ferenc azonban nem távozott önként.

A feloszlatásról szóló indítványra a jelenlévő tizenegy képviselő igennel voksolt, és maga Csorbai Ferenc is támogatta azt.

A Fidesz részéről már korábban kilátásba helyezték, hogy amennyiben Csorbai Ferenc nem mond le, kezdeményezni fogják a képviselő-testület feloszlatását, amely révén a polgármester is elveszíti megbízatását – emlékeztetett a lap.

A választást a hétfői döntést követő 120 napon belül kell kitűzni. Erre jó eséllyel kora ősszel, szeptemberben kerülhet majd sor. Pávkovics közölte: vállalja a megmérettetést, és a Fidesz képviseletében elindul az időközin.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Michelle Obama tabukat döntöget

Michelle Obama tabukat döntöget

Az Origo korábbi tulajdonosának 42 milliós támogatásból épül panziója a Balatonon

Az Origo korábbi tulajdonosának 42 milliós támogatásból épül panziója a Balatonon

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget