szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfőbb ügyész a Demokratikus Koalíció egyik politikusának kérdésre válaszolta ezt, a „rendelkezésre álló adatok alapján”.

„A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény” – ezt válaszolta Polt Péter Vadai Ágnes DK-s képviselőnek, aki Szijjártó Péter luxusjachtozása ügyében tett fel írásbeli kérdéseket a legfőbb ügyésznek.

Vadai a kérdésében kitért arra, hogy a külügyminiszter a kormányközeli milliárdos, Szíjj László jachtján vakációzott, miközben a Facebook-oldalán olyan képek jelenetek meg, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy budapesti irodájában dolgozik, egyeztet többek között a fehérorosz helyzetről. Az ügy azért is pikáns, mert Szijjártó fizetéséből nem tellett volna egy ilyen hajó bérlésére, az ugyanis nem filléres kiadás.

Vadai levelében két kérdés szerepelt. Az egyikben azt kérdezte, hogy Szijjártó fizetett-e bérleti díjat Szíjjnak a jacht használatáért, a másikban pedig azt, a külügyminiszter törvényt sértett-e. Polt erre úgy válaszolt, hogy Szijjártó nem követett el bűncselekményt. A válaszában a legfőbb ügyész „a rendelkezésre álló adatokra” hivatkozik, de az nem igazán világos, mik azok.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a hvg.hu-val korábban azt közölte: szeptember elején feljelentés érkezett Szijjártó Péter jachtozós ügye miatt. Minden bizonnyal ezt utasította most el Polt hivatala.

Szijjártótól személyesen is megkérdeztük a jachtozós ügyet, mire a politikus elővette a Semjén-érvelést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon is korlátozza az online vásárlásokat a Tesco a járvány miatt

Magyarországon is korlátozza az online vásárlásokat a Tesco a járvány miatt

Kelet-Európa-szakértő: Fordulatot hozhatnak az autokrácia elleni tiltakozások

Kelet-Európa-szakértő: Fordulatot hozhatnak az autokrácia elleni tiltakozások

Lépett a Microsoft, végre értelmes dolgok jöhetnek az összecsukható és összehajtható telefonokra

Lépett a Microsoft, végre értelmes dolgok jöhetnek az összecsukható és összehajtható telefonokra