szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Simonka Györgyhöz köthető uniós támogatású projektekről érdeklődött a szervezet.

Út, játszótér, könyvtár és biciklis túraközpont is épült uniós támogatásból a Békés megyei Pusztaottlakán, ebből a faluból indult a fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György karrierje. A politikus azóta bíróság elé került, az ügyészség vádja szerint érintett egy milliárdos csalási ügyben, hálózatot épített ki állami és uniós támogatások megszerzésére, a beruházásokat megvalósító cégektől 45 százalékot kért vissza készpénzben.

A korrupciós ügyeket vizsgáló Transparency International is vizsgálódik, arra voltak kíváncsiak, hogy a Pénzügyminisztérium, mint felügyelő szerv, megfelelően ellenőrizte-e az unió által finanszírozott, szerintük Simonkához köthető projekteket, közölte az RTL Klub Híradó.

Először közérdekű adatigényléssel fordultak a tárcához, de nem kaptak választ, ezért pert indítottak a Pénzügyminisztérium ellen.

A tárca első fokon pert vesztett, ha nem fellebbeznek, el kell árulniuk, hogyan ellenőrizték a Simonka Györgyhöz köthető uniós támogatású projekteket.

A minisztérium a Híradóval azt közölte, szabály szerint ellenőriztek minden beruházást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Munkanélküliségi adatok: vihar előtti csend a kirúgási hullám előtt

Munkanélküliségi adatok: vihar előtti csend a kirúgási hullám előtt

Parászka Boróka: Erdélyi túlélőrecept

Parászka Boróka: Erdélyi túlélőrecept

Pótlóbuszra kell átszállni a Budapest-Győr vasútvonalon egy baleset után

Pótlóbuszra kell átszállni a Budapest-Győr vasútvonalon egy baleset után