szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bíróság meghozta az első fokú ítéletét a 41-es, illetve 17-es villamoson tomboló férfi ügyében. Mindenki fellebbezett.

Három év letöltendő börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélték első fokon azt a férfit, aki részegen egy villamosvezetőre támadt Budapesten, majd egy másik villamoson üvegekkel dobált meg külföldi fiatalokat.

Az ügyészség közleménye szerint a 35 éves vádlott tavaly november 16-án az esti órákban a barátaival a XI. kerületben a 41-es villamoson utazott. Az ittas férfi először a jármű ablakát kezdte ütni, majd az egyik utast a kabátjánál fogva megrángatta.

A villamos vezetője megállította a járművet és – bár a férfi mellkason lökte – leszállította a férfit, aki a megállóban lévő oszlopba belerúgott, a villamos ajtóüvegének pedig ököllel ment.

A vádirat szerint a férfi és az őt csitítani próbáló társasága ezek után a 17-es villamosra szálltak fel, ahol származásuk miatt a férfi belekötött a villamosra felszálló, nigériaiakból álló négyfős társaságba, őket "becsmérelte", feléjük üres üvegeket dobott.

Egyiküket fejen is akarta ütni, ezt azonban a fiatal kivédte.

A másik nigériai fiatalt öt méterről egy üveggel vett célba, azonban neki is sikerült elugrania, így az üveg a villamos falán tört szét. Miután a férfi leszállt erről a villamosról is, tovább folytatta az ámokfutását, végül a rendőrök elfogták.

Az esetről egy videó is készült, ami felkerült a Facebookra és komoly sajtóvisszhangot váltott ki.

Az ügyészség szerint lehet más is a férfi rovásán: egy XI. kerületi bevásárlóközpontban történt hangszórólopással is gyanúsítják.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfival szemben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védelem a vádlott részbeni felmentése érdekében és enyhítés végett élt perorvoslattal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Egyre jobban aggódnak a kereskedők: szigorításokat akarnak az üzletekben

Egyre jobban aggódnak a kereskedők: szigorításokat akarnak az üzletekben