szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szegedi börtön nagyfai részlegében hétfő óta megduplázódott az igazolt koronavírusos fogvatartottak száma, a fertőzötteket a tököli rabkórházba szállították.

Hétfőn az RTL híradója 19 fertőzött elítéltről számolt be, keddre már megduplázódott a pozitív teszttel rendelkezők száma. A pozitív tesztek eredményei a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegében születtek, itt 640 elítélt tölti a szabadságvesztését, többnyire a börtön és fogház fokozatú büntetés ítélettel helyezik el a nagyfai komplexumban a rabokat. Az elítéltek itt helyben, több hektárnyi területen mezőgazdasági munkát végeznek, de egy másik helyszínen, a szintén a BVOP működtette bútorgyárban is végezhetnek munkát.

A BVOP alig két héttel ezelőtt adott ki egy közleményt, amely szerint felkészültek intézményeikben a járvány második hullámára, továbbra is rendszeresen fertőtlenítenek, a börtönbe újonnan bevonulók pedig járványügyi vizsgálaton esnek át. Az intézményekben ezen felül az elkülönítésre is biztosítanak lehetőséget, valamint a külső kapcsolattartást is telefonokkal támogatták, amelyekkel a hozzátartozókkal való személyes találkozások hiányát pótolnák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
43 millióhoz közelít a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

43 millióhoz közelít a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

Új mobilgyártó tör be Európába

Új mobilgyártó tör be Európába

Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért

Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért