szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fideszes politikus hazaárulásnak nevezte, hogy felmentették Kovács Bélát a kémkedés vádja alól.

A kémvádak alól felmentették, de a költségvetési csalás miatt 1 év 6 hónap, de három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Kovács Bélát csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszéken. A bíró ítéletében ugyan bizonyítottnak látta, hogy a Jobbik volt EP-képviselőjét az orosz hírszerzés beszervezte, de mivel csak olyan információkat osztott meg Moszkvával, amelyek mindenki számára elérhetőek, ezért a bíróság szerint sem az EU, sem Magyarország érdekeit nem sértette ezzel.

Ez az ítélet akasztotta ki annyira Deutsch Tamást, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét, hogy Facebookon ment neki a bíróságnak. A politikus nemcsak idézőjelben beszélt a „független” magyar bíróságról, hanem úgy fogalmazott: az ügyben eljáró elsőfokú bíróság nem jogerős ítélete nettó hazaárulás.

A “független” magyar bíróság álláspontja szerint a volt Jobbikos KGBélát az orosz titkosszolgálat beszervezte, az orosz...

Posted by Deutsch Tamás on Thursday, 24 September 2020

Bár nem jellemző, hogy a magyar bíróságok politikusok Facebook-bejegyzéseire reagálnának, az Országos Bírói Hivatal elnöke most mégis nyílt levelet írt Deutschnak. Senyei György ebben kiemelte, hogy az ítélet nem jogerős, hiszen az ellen az ügyész fellebbezést nyújtott be.

Az OBH elnöke hozzátette: a magyar bíróságok – idézőjelek nélkül – függetlenek.

"A függetlenség nem jelenti azt, hogy a bírói ítéletek ne lehetnének kritika tárgyai, azonban tisztelt képviselő úr nyilatkozata a véleménynyilvánítás határait meghaladja. A fentiekre tekintettel a bíróság függetlenségét megkérdőjelező és az adott ügyben hozott ítéletet hazaárulóként minősítő megállapítását ezúton visszautasítom" – írta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy játszótéren is látták a miskolci medvét

Egy játszótéren is látták a miskolci medvét

Orbánnak is elénekelték az olasz 56-os dalt, a szerző most kitüntetést kap

Orbánnak is elénekelték az olasz 56-os dalt, a szerző most kitüntetést kap

Meglódult az óvszerpiac a korlátozások feloldása után

Meglódult az óvszerpiac a korlátozások feloldása után