szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fekete-Győr András szerint az általuk felkért szakemberek leginkább a szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni.

Szakemberként segítené a Momentum 2022-es választási kampányát Bajnai Gordon volt miniszterelnök – mondta el a Blikknek Fekete-Győr András, a párt elnöke.

A lap szerint a Momentum már gőzerővel készül 2022-re, ehhez pedig a győzelem érdekében „nagy öregeket is maguk mellé csábítanának”. Így került újra képbe Bajnai Gordon is. Bár a volt miniszterelnök nem válaszolt a Blikk megkeresésére, Fekete-Győr András a helyzetet úgy kommentálta, leginkább a szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértek.

„Nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek” – tette hozzá.

Fekete-Győr elárulta azt is, hogy a szakemberek között vannak olyanok is, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de neveket egyelőre nem mondott.

A Blikk úgy tudja, tanácsadói minőségben segítheti az ellenzék munkáját még Bajnai mellett két egykori külügyminiszter, Jeszenszky Géza és Balázs Péter, az egykori jegybankelnök Bod Péter Ákos, ahogy Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

Miután Bajnai Gordon 2010-ben távozott a miniszterelnöki székből, egy ideig pihent, majd 2011-ben több külföldi egyetemen is volt vendégprofesszor. 2014-ben az Együtt 2014 Mozgalom egyik vezetőjeként vállalt szerepet, a mozgalom egy mandátumot szerzett az EP-választáson, de Bajnai lemondott róla, amelyet így Jávor Benedek nyert el.

A parlamenti választáson aztán szövetségre lépett az MSZP-vel, de a miniszterelnök-jelölt nem ő, hanem Mesterházy Attila volt, az MSZP pedig elveszítette a választást, Bajnai pedig ismét kiszállt a politikából. Ezután ügyvezető igazgató lett egy francia multicégnél, ahol korábban felügyelőbizottsági tag volt. Az utóbbi években ritkán ad interjút, visszavonultan él.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bajnai kitart Karácsony mellett

Januárban jelentette be, hogy Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-jelölti versenyben, most pedig meg is erősítette.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Bajnai Gordon: Ez a válság az utolsó figyelmeztetés a kormánynak

Orbán Viktor, ahogy korábban is, a válsághelyzetet saját hatalma kiterjesztésére igyekszik fel használni – véli Bajnai Gordon, aki ugyanakkor egyetért a szigorú lezárással. A 2008-as pénzügyi krízis idején felálló válságkezelő kormányt vezető volt miniszterelnök szerint a széleskörű tesztelés és a szervezett betegkezelés rövid távon a kulcs, és az, hogy vezetők képesek-e gyorsan lépni és nagyot. Hosszabb távon pedig az erőviszonyok újrarendeződését gyorsíthatja fel a mostani járvány. Interjú.

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5

Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya

Varga: Három év múlva térhet vissza a régi növekedési pálya

Több százezer forint kárt okozott egy nő kamu hirdetésekkel

Több százezer forint kárt okozott egy nő kamu hirdetésekkel