szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A virológus szerint most nagyon fontossá vált, hogy magunktól tartsunk be bizonyos szabályokat.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kemenesi Gábor virológus a Facebookon elemezte az aktuális fertőzési statisztikákat. Kemenesi szerint a napi 1000 új fertőzött/nap egy határ volt, amit már átléptünk (péntek reggelre 1322 új regisztrált fertőzött lett Magyarországon), de

valószínűleg már korábban is megvolt ez a helyzet, csak a jelenlegi tesztelés mellett nincs pontos kép a járvány helyzetéről.”

A Pécsi Tudományegyetem adjunktusa szerint a járvány alakulását előre jelző folyamatokból már sejthető volt ez a forgatókönyv, viszont nagyon fontos a továbbiakban, hogyan éljük a mindennapi életünket: felhívta a figyelmet a maszkhordásra, a szükségtelen gyülekezések és a zárt terek kerülésére, illetve arra, ne politikai kérdésként kezeljük a koronavírust.

“Ez nem is a számok csatája, hanem egy ingatag és kockázatokkal teli helyzet. Nem kell mindenhez értenünk, de kérek mindenkit, hogy fogadja el minden embertársa egészséghez való jogát és ennek mentén viselkedjen. A vírus továbbra is egy új koronavírus, ami ellen a populációs döntő többségének nincs védelme, ráadásul egy jelentős réteget súlyosan érinthet, tömeges megbetegedéseket hozhat egy-egy régióban. Számos fontos kérdés továbbra is tisztázatlan vele kapcsolatban, a visszamaradó kórképek csak egy ezek közül. Ez továbbra sem egy náthavírus, ne próbáljuk ki” – zárja szövegét.

Jakab Ferenc szerint semmi értelme az iskolai lázmérésnek

Visszafordítható a klímakatasztrófa? Milyen válaszlépésekre lenne szükség? Felvehetjük egyáltalán a harcot a gazdaság jelenlegi keretei között? nem csak kérdéseket vet fel, de a válaszokat is igyekszik megadni a HVG Green Revolution konferenciája.

Már 28 631-re nőtt azok száma, akiknek a szervezetében a járvány kezdete óta igazoltan kimutatták a kórokozót, és 798-an haltak bele a fertőzésbe. Péntekre 17 beteg vesztette életét, ennél több halottja Magyarországon még nem volt a koronavírusnak.

����Átléptük a lélektani 1000 fős új fertözött/nap határt. Az igazság az, hogy ezt már valószínűleg átléptük előtte is, a...

Közzétette: Gábor Kemenesi – 2020. október 2., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Kemenesi Gábor: Egy új vírust nem szabad póráz nélkül elengedni

A koronavírus lökést adott az oltásellenes mozgalmaknak – hangzott el a Political Capital témában rendezett konferenciáján. Kemenesi Gábor virológus szerint a védekezés társadalmi kérdés, a koronavírus pedig nem vicc. Ha halmozódik egy területen, káoszba dönti a régiót.

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót