szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A belügyminiszter az operatív törzs egyik irányítója. Pintér Sándor szerint a számok alapján még mindig Magyarországon van a leghatékonyabb védekezés.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kormányülés volt szerda délelőtt, ezért a Karmelita kolostor bejáratánál forgatott a Telex. A portálnak egyedül Pintér Sándor nyilatkozott érdemben. A belügyminisztertől azt kérdezték: mit gondol arról, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) májusi kritériumrendszere alapján a magyar hatóságok nem tartják kontroll alatt a koronavírus-járványt.

Pintér erre úgy válaszolt, hogy a járvány elején 1 százalék alatt is tudták tartani a pozitív tesztek arányát, júniusban pedig volt olyan nap, amikor egyetlenegy új megbetegedés sem volt. Illetve szerinte a pozitivitási ráta (vagyis hogy a tesztek mekkora hányada ad pozitív eredményt) ősszel az egész világon megemelkedett, nem csak Magyarországon.

“Úgy gondolom, ha összevetjük a magyar eredményeket Európa és a világ eredményeivel, akkor még mindig azt tudjuk mondani, hogy a leghatékonyabb védekezésbe Magyarország van” – mondta még a tárcavezető a portálnak, majd hozzátette:

Természetes, hogy ha a megbetegedések a világon mindenhol emelkedni fognak, nálunk is ennél lényegesen keményebb intézkedéseket kell majd hoznunk, hogy megakadályozzuk.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

Gy. Németh: Egy hete nem oltanak koronavírusra a fővárosi idősotthonokban

Gy. Németh: Egy hete nem oltanak koronavírusra a fővárosi idősotthonokban