szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fiatal osztálykiránduláson vett részt a kalandparkban.

Értetlenül áll a tragikus baleset előtt annak a kalandparknak a vezetője, ahol csütörtök délután szörnyethalt egy 15 éves gimnazista. A fiú osztálykiránduláson vett részt a parkban. A baleset akkor történt, amikor ő és társai a kötélpálya elején, néhány méter magasságban voltak, és egy fa kidőlt. Az iskolások közül többen leestek, de ők túlélték a zuhanást, állapotuk a pénteki RTL Híradó szerint folyamatosan javul.

Szőnye Péter, a kalandpark vezetője a csatornának azt mondta: megrendítette őt és kollégáit a tragédia. Elmondása szerint legutóbb júliusban ellenőrizték a kalandparkot a hatóságok, és akkor mindent rendben találtak.

Nem volt jele annak, hogy ez a fa kidőljön”

– mondta.

Szőnye szerint az ellenőrzés folyamata mindenre kiterjed; a szakemberek átvizsgálják a felszerelést, a fákon, illetve a köteleken lévő bilincseket és azok állapotát is, de ők maguk is folyamatosan végeznek ellenőrzéseket. A kalandpark vezetője hozzátette: a mentők kiérkezéséig az iskolások is segítettek a mentésben, a sérültek ellátásában.

A 15 éves fiú a keszthelyi gimnázium tanulója volt, az igazgató szerint az intézmény egy szeretett diákja, sokak barátja hunyt el. A tragédia miatt pszichológus foglalkozik az érintett csoporttal.

Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

(Kiemelt képünkön a kalandpark vezetője, Szőnye Péter látható.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein

Könnyített a kormány a közfoglalkoztatás feltételein

Gulyás Gergely: George Clooney-nak jobban áll, mikor tanult szöveget mond

Gulyás Gergely: George Clooney-nak jobban áll, mikor tanult szöveget mond

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való