szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akkor támadt a mentőápolóra, amikor az az iratai után érdeklődött.

Elítélték azt a férfit, aki 2018-ban megverte az őt ellátó mentőst – közölte a Nyíregyházi Törvényszék. A férfire nem jogerősen négy év börtönt szabtak ki. A történtekről annyi derül ki a közleményből, hogy a férfi sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, amikor mentőt hívtak hozzá. Miután ellátták őt, a mentős elkérte volna az iratait azoktól, akik még ott voltak.

A férfi ekkor kirontott a mentőautóból, és ököllel ütni kezdte a mentőápolót, eltörve az orrcsontját is.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés volt a vád, de a bíróság egyúttal két korábbi lopásért is elmarasztalta a férfit. Súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a vádlottat már büntették korábban testi sértés, garázdaság és lopás miatt. A mentőst is egy folyamatban lévő büntetőeljárása alatt verte meg. Enyhítő körülmény volt, hogy vallomásában részben beismerte a történteket, illetve megbánta tettét.

Az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!