szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hajdu János szerint az osztrákok mintaszerűen jártak el a bécsi merénylet utáni órákban.

A magyar határról 70 kilométerre csapott le az Iszlám Állam, de nem vagyunk nagyobb veszélyben, mint amikor az Európai Unió területén máshol, Párizsban vagy Brüsszelben történt merénylet – mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Hozzátette:

Magyarország veszélyeztetettségre nem nőtt.

Hajdu elismerően szólt a magyarországi muszlim közösségről: tagjai évtizedek óta itt élnek, beilleszkedtek a magyar társadalomba, jó kapcsolatban vannak a kormánnyal, adót fizetnek, és kiszorítják a gyanús elemeket maguk közül. Ha pedig kívülről érkezik valaki, aki kapcsolatba hozható radikális eszmékkel – folytatta – , akkor azt titkosszolgálati eszközökkel szorítják ki.

A TEK főigazgatója szerint az osztrákok mintaszerűen jártak el a bécsi merénylet utáni órákban, fontos titkosszolgálati információkat osztottak meg többek között a magyar hatóságokkal is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei