szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénzküldemények nem értek célba, mert a postás zsebre rakta azokat.

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki postásként nem fizette ki az utalványok alapján járó összegeket a jogosultaknak, hanem a címzettek aláírásait meghamisítva jogtalanul eltulajdonította a pénzeket – áll az ügyészség csütörtöki közleményében.

A postás 2010-től dolgozott kézbesítőként egy Siófok közeli településen, ahol feladatai közé tartozott az is, hogy az ügyfeleknek átadja készpénzben az utalványokon szereplő összegeket.

A nőnek 2019 januárjában anyagi nehézségei támadtak, ezért elhatározta, hogy a pénzküldeményeket eltulajdonítja oly módon, hogy a címzettek helyett aláírja az utalványokat, és azokat így vezeti be a nyilvántartási iratok közé.

A vádlott 2019 januárja és májusa között összesen 11 alkalommal tette zsebre a kifizetendő pénzeket, a legkisebb összeg 1 950 forint, a legnagyobb 48 941 forint.

A nő összesen 175 091 forintot tulajdonított el, amelyből 70 361 forintot megtérített, a fennmaradó összeget pedig a munkáltatója fizette ki a jogosultaknak.

A vádlott cselekményeit próbára bocsátás hatálya alatt követte el, ezért az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a Siófoki Járásbíróság a korábbi intézkedést szüntesse meg, és halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Robbanás történt egy hatemeletes házban Madrid belvárosában

Robbanás történt egy hatemeletes házban Madrid belvárosában

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt

Equilor: Várnak kockázatok Amerikára Biden alatt