szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenkit leteszteltek az intézményben.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Koronavírus-fertőzés gyanúja merült fel az egyik gondozottnál a pécsi önkormányzathoz tartozó idősek otthonában, ezért letesztelték az összes bentlakót, és a személyzetet is – közölte az ATV.

Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy a gondozott harmadik teszteredménye lett pozitív.

"A teljes protokollt életbe léptettük az idősotthon kisebbik telephelyén. Ez azt jelenti, hogy a teljes tesztelés meglett és tegnap megtörtént a teljes fertőtlenítés, és a teljes vizsgálat is kontaktkutatásilag" - mondta el az alpoglármester.

A csatorna arról is beszámolt, hogy hatósági házi karanténba került Polics József, Komló fideszes polgármestere, miután egyik hozzátartozója, akivel egy háztartásban él, pozitív koronavírus-tesztet produkált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse

A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony