szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétszáz magyar katona most is koronavírus-fertőzött, kilencszázan már meggyógyultak – tájékoztatott a honvédelmi miniszter.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Több mint 1100 magyar katona fertőződött meg koronavírussal, közülük nagyjából 200-an számítanak aktív fertőzöttnek – mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit FM-nek.

Egyetlen olyan katona sincsen lélegeztetőgépen – tette hozzá. Egy katona volt, akit Koszovóból repülőgéppel kellett hazahozni, miután egy hete megfertőződött. Azóta a Honvédkórházban kezelik, már stabil az állapota.

Azoknak a katonáknak, akik nem külföldön vannak, egy része járványügyi munkát is végez, 93 kórházban vannak jelen, hogy tehermentesítsék az egészségügyi dolgozókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Benkő: hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák

Hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását - mondta a honvédelmi miniszter az M1 vasárnap esti műsorában.

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót