szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem örül a közélet eldurvulásának a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kolozsváron járt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mellett kampányoljon. A minisztert a Transindex.ro állította meg egy interjúra.

Most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni”

– nyilatkozta a lapnak Gulyás, amikor Demeter Szilárd botrányt keltő publicisztikájáról kérdezték. Amikor azt kérdezték tőle, nem gondolja-e, hogy Demeternek le kellene mondania, a miniszter azt mondta, nem örül a közélet eldurvulásának.

Más magyar belpolitikai témákról is kérdezték a minisztert. Így például elmondhatta, helyesli azt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem függetlenségéért küzdő hallgatóknak érvénytelenítenék a félévét.

Arról is megemlékezett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal nem ment el személyesen kampányolni az RMDSZ mellett. Gulyás szerint Orbán jelenléte mindig tömegrendezvényekkel jár, de ilyeneket a járvány miatt most nem lehet tartani.

Végül az egy hét múlva tartandó romániai parlamenti választásokról szólva a miniszter azt mondta, érti, hogy sokan félnek most a járvány miatt, különösen az idősek, de azt kéri, akkor is menjenek el szavazni.

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

A második világháborúban meggyilkolt zsidókéhoz hasonlítja Demeter Szilárd a magyarok és a lengyelek mostani helyzetét, amiért az EU jogállamisághoz köti az uniós pénzeket, és addig a gondolatig jut el, hogy Soros a liberális Führer.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Radar360: Jöhet a kínai vakcina

Radar360: Jöhet a kínai vakcina